phone 0473 36 27 14

BOEK MIDLIFESHIFT

'Eigenwijs door de miflifeshift' is een toegankelijk boek over de intense impact van een midlifecrisis en hoe je deze kan ombuigen naar een vruchtbare midlifeshift. Vaak wordt een midlifecrisis niet (h)erkend en weggeschreven als een ziekte zoals bvb. een burn-out of depressie. Zo gaat men voorbij aan de mogelijkheden die deze bijzondere levensfase biedt. De midlife is een oproep en uitnodiging om te groeien, open te bloeien en ons volle potentieel te ontwikkelen.

Eigenwijs door de midlifeshift

Publicatie najaar 2022

Witsand Uitgevers laat weten dat de druk van 'Eigenwijs door de midlifeshift' opnieuw vertraging heeft opgelopen. Het boek zou nu later dit najaar gepubliceerd worden - ruim op tijd voor de cadeauperiode.

Reserveer alvast jouw exemplaar

Wil je alvast jouw (gesigneerd) exemplaar reserveren? Stuur me een mailtje via de contactpagina en ik laat je iets weten zodra het boek beschikbaar is. 

Boekvoorstelling + workshop I do 13 okt 14u tot 17u

In afwachting van publicatie ben je van harte welkom op de boekvoorstelling en aansluitend workshop op donderdag 13 oktober van 14u tot 17u in CC Zwaneberg, zaal Vélodroom, Heist-op-den-Berg. Een initiatief i.s.m. het lokaal bestuur van Heist-op-den-Berg in het kader van de jaarlijkse 10-daagse van de geestelijke gezondheid (1 tot 10 oktober). Met als centraal thema dit jaar: veerKRACHT. Dat is helemaal waar 'Eigenwijs door de midlifeshift' over gaat. Het boek is een oproep en uitnodiging om je authentieke kracht te (her)ontdekken en je zelfleiderschap vorm te geven.

boekvoorstelling en aansluitend workshop

Schrijf je nu in via welzijn@heist-op-den-berg.be.
De plaatsen zijn beperkt. Graag tot dan!

In een notendop 


One day you will tell your story 
of how you overcame what you went through
and it will be someone else’s survival guide’  

Brene Brown


Na vijftien jaar praktijkervaring in het werken met cliënten en nog meer jaren timmeren aan mijn eigenwijze pad is de tijd rijp om mijn expertise te delen en uit te dragen. In september 2022 verschijnt mijn boek 'Eigenwijs door de midlifeshift'. Een droom die in vervulling gaat!

Dankbaar voor het vertrouwen van Dirk Demuynck van Witsand Uitgevers.

Inleiding (fragment)


‘Ik wil niet aan het eind van mijn leven ontdekken 
dat ik mijn hele leven slechts over de hele lengte heb geleefd. 
Ik wil het ook over de hele breedte hebben geleefd.’ 

Auteur ongekend

Juli 2005. Ik was eenendertig, gelukkig getrouwd en mama van twee vrolijke, gezonde bengels. Ik had een vervullende job als gezondheidspsychologe vlakbij huis. Het leven was goed en ging zijn gewone gangetje. Maar die zomer zou mijn leven een nieuwe wending nemen. Ik belandde een paar dagen ziek in bed met het boek ‘Wie ben je eigenlijk?’. Ik was niet echt ziek, alleen wat koortsig en mijn stem viel weg. Het boek riep me op om op zoek te gaan naar mijn oorsprong, mijn bestemming, de zin achter de dingen. Het leven was de laatste tijd zo snel voorbij geraasd dat ik vergeten was hoe het voelde om stil te staan. En ergens onderweg was ik misschien toch de verbinding kwijtgeraakt.

Wie ben je eigenlijk? Ik wou het wel weten. Want ook al leek ik mijn leven op een rijtje te hebben, toch ontbrak er iets. Ik kon het niet precies omschrijven. Was het de nood aan een soort handleiding over het leven? Alsof ik op de één of andere manier de essentie had gemist? Ergens diep vanbinnen voelde ik de roep van mijn hart. Ik voelde dat ik op de drempel van een keerpunt stond. Alsof het in de lucht hing. De onrust steeg met de dag en ik wist niet hoe het verder moest. Ik voelde dat ik tijd en ruimte nodig had om dingen op een rijtje te zetten en dat het leven mij riep. Ergens begon het te dagen dat er toch veel meer was tussen hemel en aarde dan wat wij doorgaans aannemen. Er moest toch méér zijn. Meer passie, meer bezieling, meer hart. Een hoger plan. Want ‘Alles heeft een reden’, las ik in een ander boek. Maar wat was mijn reden en wat was mijn plan?

‘Als het je raakt, ga naar binnen’. Ik ging naar binnen … en keerde binnenstebuiten. Deze levensveranderende reis is waar dit boek over gaat.

Leidraad voor zinzoekers in de midlifecrisis

Dit boek groeide uit mijn persoonlijk levensverhaal en het intens proces waar ik als prille dertiger in terecht kwam. Het doorleven, kaderen en neerschrijven van dit proces werd het uitgangspunt voor mijn eindwerk als psychotherapeute in de Interactionele Vormgeving (I.V.).

Mijn eindwerk met als titel ‘Heel jezelf, als de maskers vallen’ (2009), bevatte toen al de basis voor dit boek. Nu - elf jaar later - is daar het verlangen, de ruimte en het vertrouwen om dat boek effectief in de wereld te brengen. Mijn levensveranderende reis (midlifeshift) werd een persoonlijke missie. In mijn praktijk begeleid ik dagelijks volwassenen die vast- of leeglopen in de midlife naar geïnspireerd leven en werk. De afgelopen veertien jaar had ik het voorrecht om als ervaringsdeskundige en professional velen te mogen inspireren en ondersteunen bij hun midlifeshift. Tegelijk gaf het vertrouwen van mijn cliënten mij de kans om mijn expertise verder te ontwikkelen.

Eigenwijs door de midlifeshift is in dat opzicht een neerslag van mijn levenswerk, persoonlijk en professioneel. Ik hoop van harte dat het je mag inspireren om stoutmoedig je eigenwijze weg te gaan.

‘Het leven ons geschonken als een reis voor onze Ziel,
op zoek naar een plek waar ons Hart echt wonen kan’ 

Griet Geeraert


Benieuwd naar het boek? 

De preview - met inhoudstafel en voorwoord - staat hier voor je klaar

1. Wie ben ik eigenlijk?
2. Cocontijd
3. Voelen in je lijf
4. De maskers vallen
5. Destructie, rouw en dood
6. Spirituele wedergeboorte
7. Innerlijk leiderschap
8. Je roeping in de wereld 


Veel leesplezier !{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x