phone 0473 36 27 14

BOEK MIDLIFESHIFT

'Eigenwijs door de miflifeshift' is een toegankelijk boek over de intense impact van een midlifecrisis en hoe je deze kan ombuigen naar een vruchtbare midlifeshift. Vaak wordt een midlifecrisis niet (h)erkend en weggeschreven als een ziekte zoals bvb. een burn-out of depressie. Zo gaat men voorbij aan de mogelijkheden die deze bijzondere levensfase biedt. De midlife is een oproep en uitnodiging om te groeien, open te bloeien en ons volle potentieel te ontwikkelen.

Exclusief hier te koop 

Het is gebeurd: op woensdag 25 januari 2023 ben ik bevallen van mijn langverwachte boekenbaby! En al zeg ik het zelf: wat een prachtexemplaar is het geworden.

Alle voorafbestellingen worden de komende weken afgewerkt zodat ze tegen 14 februari hun thuis kunnen vinden en het hart van hun lezers kunnen verwarmen. Nieuwe bestellingen zijn van harte welkom! 

Kostprijs 

 • Boek
  € 35
 • Afhalen op afspraak
  Boekeleslei 5, 2221 Booischot
 • Verzendkosten
  € 7 België I € 20 Nederland

Hoe bestel je mijn boek?

 1. 1. Vul het contactformulier in en vermeld naast je naam: 'boek' I 'afhalen' of 'verzenden' I indien je dat wenst 'signeren'
  2. Je ontvangt een mail met de totale kostprijs (incl. eventuele verzendingskosten) en mijn rekeningnummer
  3. Je schrijft het bedrag over met vermelding van je naam en bestelling
  4. We spreken een moment af waarop je je boek kan afhalen of je bestelling wordt - uiterlijk binnen de 14 dagen - per post verstuurd

In een notendop 


One day you will tell your story 
of how you overcame what you went through
and it will be someone else’s survival guide’  

Brené Brown


Na vijftien jaar praktijkervaring in het werken met cliënten en nog meer jaren timmeren aan mijn eigenwijze pad is de tijd rijp om mijn expertise te delen en uit te dragen. Begin 2023 verschijnt mijn boek 'Eigenwijs door de midlifeshift'. Een droom die in vervulling gaat!

Inleiding (fragment)


‘Ik wil niet aan het eind van mijn leven ontdekken 
dat ik mijn hele leven slechts over de hele lengte heb geleefd. 
Ik wil het ook over de hele breedte hebben geleefd.’ 

Auteur ongekend

Juli 2005. Ik was eenendertig, gelukkig getrouwd en mama van twee vrolijke, gezonde bengels. Ik had een vervullende job als gezondheidspsychologe vlakbij huis. Het leven was goed en ging zijn gewone gangetje. Maar die zomer zou mijn leven een nieuwe wending nemen. Ik belandde een paar dagen ziek in bed met het boek ‘Wie ben je eigenlijk?’. Ik was niet echt ziek, alleen wat koortsig en mijn stem viel weg. Het boek riep me op om op zoek te gaan naar mijn oorsprong, mijn bestemming, de zin achter de dingen. Het leven was de laatste tijd zo snel voorbij geraasd dat ik vergeten was hoe het voelde om stil te staan. En ergens onderweg was ik misschien toch de verbinding kwijtgeraakt.

Wie ben je eigenlijk? Ik wou het wel weten. Want ook al leek ik mijn leven op een rijtje te hebben, toch ontbrak er iets. Ik kon het niet precies omschrijven. Was het de nood aan een soort handleiding over het leven? Alsof ik op de één of andere manier de essentie had gemist? Ergens diep vanbinnen voelde ik de roep van mijn hart. Ik voelde dat ik op de drempel van een keerpunt stond. Alsof het in de lucht hing. De onrust steeg met de dag en ik wist niet hoe het verder moest. Ik voelde dat ik tijd en ruimte nodig had om dingen op een rijtje te zetten en dat het leven mij riep. Ergens begon het te dagen dat er toch veel meer was tussen hemel en aarde dan wat wij doorgaans aannemen. Er moest toch méér zijn. Meer passie, meer bezieling, meer hart. Een hoger plan. Want ‘Alles heeft een reden’, las ik in een ander boek. Maar wat was mijn reden en wat was mijn plan?

‘Als het je raakt, ga dan naar binnen’. Ik ging naar binnen… en keerde zelf binnenstebuiten. Deze levensveranderende reis is waar dit boek over gaat.

Leidraad voor zinzoekers in de midlifecrisis

Dit boek groeide uit mijn persoonlijk levensverhaal en het intens proces waar ik als prille dertiger in terecht kwam. Het doorleven, kaderen en neerschrijven van dit proces werd het uitgangspunt voor mijn eindwerk als psychotherapeute in de Interactionele Vormgeving (I.V.).

Mijn eindwerk met als titel ‘Heel jezelf, als de maskers vallen’ (2009), bevatte toen al de basis voor dit boek. Nu - zoveel jaar later - zijn daar het verlangen, de ruimte en het vertrouwen om dat boek effectief in de wereld te brengen. Mijn levensveranderende reis (midlifeshift) werd een persoonlijke missie. In mijn praktijk begeleid ik dagelijks volwassenen die vast- of leeglopen in de midlife naar geïnspireerd leven en werk. De afgelopen veertien jaar had ik het voorrecht om als ervaringsdeskundige en professional velen te mogen inspireren en ondersteunen bij hun midlifeshift. Tegelijk gaf het vertrouwen van mijn cliënten mij de kans om mijn expertise verder te ontwikkelen.

'Eigenwijs door de midlifeshift' is in dat opzicht een neerslag van mijn levenswerk, persoonlijk en professioneel. Ik hoop van harte dat het je mag inspireren om stoutmoedig je eigenwijze weg te gaan.

‘Het leven ons geschonken als een reis voor onze Ziel,
op zoek naar een plek waar ons Hart echt wonen kan’ 

Griet GeeraertBenieuwd naar mijn boek? 

1. Wie ben ik eigenlijk?
2. Cocontijd
3. Voelen in je lijf
4. De maskers vallen
5. Destructie, rouw en dood
6. Spirituele wedergeboorte
7. Innerlijk leiderschap
8. Je roeping in de wereld 

Download de roadmap
Veel leesplezier !
Recensies

'Dit boek kan ik met een gerust hart aanraden. Het is praktisch én inspirerend. Herkenbaar én bruikbaar. Griet weet waar ze het over heeft, en kan dat duidelijk overbrengen. Als je spreekt over handvatten aanreiken, dit boek doet dat. Aanrader!' - Tris Gilis
'Zeer mooie uitgave, zeer schone samenstelling, nodigt uit om er direct aan te beginnen, zeer overzichtelijk, mooie foto’s. Het heeft iets weg van een kunstboek! Het lezen moet nog starten. Proficiat!' - Lud Dewaele
'Je hebt woorden geweven en 'zin'tuigen gewekt, je hebt lees'tekens' gevormd en 'hoofd'stukken verbonden... Hoe mooi is het dat anderen jouw bundeling nu mogen verder dragen, het mogen lezen en inademen, als zuurstof voor hun ziel!' - Erik Boel

Bestel mijn boek

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x