phone 0473 36 27 14

MIJN EIGEN-WIJZE ROUTE

Ik werd geboren in 1974  en groeide op in het West-Vlaamse Ichtegem. Mijn vader was huisarts en mijn moeder werkte thuis als huismoeder (verpleegkundige van beroep). Zorg dragen voor je gezondheid werd met de paplepel meegegeven. En als gevoelig kind, tweede in een rij van 5 kinderen - met ouders die totaal andere verwachtingen over hun huwelijk en de opvoeding hadden - leerde ik al vroeg om (te) veel ‘verantwoordelijkheid en (emotioneel) zorg te dragen’. Ik was 'een brave' en 'een flinke'. Ik probeerde de harmonie te bewaren en deed wat van mij werd verwacht. Pas veel later in mijn volwassen leven zou er ruimte komen voor mijn wilde, rebelse en eigen-wijze ik. 

Op mijn 18de  ging ik naar Gent om psychologie te studeren. Op kot ging een wereld voor mij open. Ik ontmoette er veel gelijkgestemden en Bart, de man die mijn hart veroverde en waar ik al meer dan 25 jaar dankbaar lief en leed mee deel.

We settelden ons in Mechelen en terwijl ik mijn eerste interimjobs aaneen rijgde, specialiseerde ik mij als gezondheidspsychologe (gezonde geest in een gezond lichaam - gezonde levensstijl en gezonde leefomgeving). Algauw kreeg ik de kans om als pionier aan de slag te gaan bij het lokaal gezondheidsoverleg en het preventief gezondheidsbeleid in Vlaanderen mee op de kaart te zetten en vorm te geven.

In die periode combineerde ik deeltijds werken met het prille moederschap en een verbouwing. Ik werd gezegend met 2 zonen maar kreeg tijdens mijn tweede zwangerschap het verdriet te verwerken van het verlies van mijn dochtertje tijdens die eerste cruciale maanden (miskraam).

In 2005 kwam ik op mijn 31ste in een diepe persoonlijke crisis terecht. Deze voerde mij terug ver in mijn kindertijd. Naar mijn verdrinking als 2-jarige (ik werd gereanimeerd). Ik bezweek onder de zwaarte van mijn rugzak, gevuld met onverwerkt kindertrauma en diepgeworteld verdriet. Een spontane, intense spirituele regressie-ervaring deed me beseffen dat ik mijn toenmalige job vooral deed omdat ik ‘mensen wilde leren voor hun lichaam te zorgen omdat ik mijn lijf (tijdens mijn verdrinking) was kwijt geraakt’. Dit instant besef gaf aanleiding tot een koerswijziging. Ik wou meer weten over ‘die gezonde geest’ en hoe die geest een mensenleven blijkbaar onbewust aanstuurt. Ik keerde terug naar mijn initiële passie, volgde een vierjarig opleiding integratieve psychotherapie en startte mijn eigen praktijk in bijberoep (2007).

Een tweede crisis kwam tien jaar later (2015) toen ik in moeilijke omstandigheden op diezelfde job bij het lokaal gezondheidsoverleg een burn-out kreeg, inclusief herval. Een conflictueuze relatie met mijn nieuwe leidinggevende raakte aan destructieve patronen uit mijn kindertijd en deed de grond onder mijn voeten verdwijnen. De toxische omgeving legde mij letterlijk lam en dwong mij om radicaal voor mezelf te kiezen. Dit leidde totaal onvoorzien tot de sprong naar het voltijds ondernemerschap (2016). En bracht andermaal de nodige bij- en omscholing: systemisch coach, loopbaancoach, ondernemerscoaching.

Het waren intense jaren van crisis en worstelingen. Van (trauma) verwerking én confrontatie met destructieve patronen. Maar ook van ommekeer, zelfleiderschap, sterke persoonlijke en professionele groei. Van steeds beter weten wie ik ben, wat mij inspireert en mijn eigen-wijze koers varen. 

Mijn eigen pad heeft mij gebracht waar ik nu ben. Het heeft veel van mij gevergd maar het heeft me ook enorm verrijkt. Met wat ik noem 'doorleefde levenswijsheid'. Die rijkdom om je leven voluit te be-leven en de vrijheid om je eigen weg te gaan wil ik graag delen en doorgeven. 

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x