phone 0473 36 27 14

MIJN EIGEN-WIJZE ROUTE

Ik werd geboren in 1974 en groeide op in het West-Vlaamse Ichtegem. Mijn vader was huisarts en mijn moeder werkte thuis als huismoeder (verpleegkundige van beroep). Zorgen voor anderen en zorg dragen voor je gezondheid werd met de paplepel meegegeven. En als gevoelig kind, tweede in een rij van vijf - met ouders die totaal andere verwachtingen over hun huwelijk en de opvoeding hadden - leerde ik al vroeg om (te) veel verantwoordelijkheid en (emotioneel) zorg te dragen. Ik was 'een brave' en 'een flinke'. Ik was een harmoniezoeker, probeerde de vrede te bewaren en deed vooral heel erg 'mijn best'. Op alle vlak. Pas veel later in mijn volwassen leven zou er echt ruimte komen voor mijn eigen behoeftes en mijn wilde, meer rebelse, eigen-wijze ik. 

Op mijn achttien ging ik naar Gent om psychologie te studeren. Op kot ging een wereld voor mij open. Ik ontmoette er veel gelijkgestemden en Bart, de man die mijn hart veroverde en waar ik al meer dan vijventwintig jaar dankbaar lief en leed mee deel.

Na mijn studies settelden we ons in Mechelen en terwijl ik mijn eerste interimjobs aaneen rijgde, specialiseerde ik mij als gezondheidspsychologe (gezonde geest in een gezond lichaam - gezonde levensstijl en gezonde leefomgeving). Algauw kreeg ik de kans om als pionier in een multi-disciplinair team aan de slag te gaan bij het lokaal gezondheidsoverleg (Logo). Eerst als coördinator, daarna als stafmedewerker. Initieel voor de regio Antwerpen Noord, later voor Logo Mechelen. Een boeiende en gevarieerde job waar ik het preventief gezondheidsbeleid in Vlaanderen mee op de kaart kon zetten en vorm geven. 

In die beginperiode combineerde ik deeltijds werken met het prille moederschap en verbouwingen. Ik werd gezegend met twee zonen maar kreeg tijdens mijn tweede zwangerschap ook het verdriet te verwerken van het verlies van mijn dochtertje tijdens die eerste cruciale maanden (zwangerschapsverlies). Pas jaren later zou blijken hoe groot de impact was van de sporen die zij in mijn hart en baarmoeder achter liet. In herinnering tot Altijd. Het was zij die voor mij de poorten opende naar een nieuw bewustzijn en een ruimere werkelijkheid. 

In 2005 kwam ik op mijn éénendertigste in een diepe persoonlijke crisis terecht. Ik bezweek onder de zwaarte van mijn rugzak, gevuld met onverwerkt kindertrauma en diepgeworteld verdriet. Een spontane, intense spirituele regressie-ervaring voerde mij terug naar mijn verdrinking als tweejarige (ik werd gereanimeerd). En deed me beseffen dat ik mijn toenmalige job vooral deed omdat ik ‘mensen wilde leren voor hun lichaam te zorgen omdat ik mijn lijf (tijdens mijn verdrinking) was kwijt geraakt’. Dit instant besef gaf aanleiding tot een koerswijziging. Ik wou meer weten over ‘die gezonde geest’ en hoe die geest een mensenleven blijkbaar onbewust aanstuurt. Ik keerde terug naar mijn initiële passie, volgde een vierjarig opleiding integratieve psychotherapie en startte mijn eigen praktijk in bijberoep (2007).

Een tweede crisis kwam tien jaar later (2015) toen ik in moeilijke omstandigheden op diezelfde job bij het lokaal gezondheidsoverleg een burn-out kreeg, inclusief herval. Een conflictueuze relatie met mijn nieuwe leidinggevende raakte aan destructieve patronen uit mijn kindertijd en deed de grond onder mijn voeten opnieuw verdwijnen. De toxische omgeving legde mij letterlijk lam en dwong mij om radicaal voor mezelf te kiezen. Dit leidde totaal onvoorzien tot de sprong naar het voltijds ondernemerschap (2016). En bracht andermaal de nodige bij- en omscholing met zich mee: ik ging aan de slag met systemisch coachen, loopbaanbegeleiding en ondernemerscoaching.

De voorbije veertien jaar waren intense jaren van crisis en worstelingen. Van (trauma) verwerking én confrontatie met destructieve patronen. Maar ook van ommekeer, zelfleiderschap, sterke persoonlijke en professionele groei. Van steeds beter weten wie ik ben, wat mij inspireert en mijn eigenwijze koers varen. 

Mijn eigen pad heeft mij gebracht waar ik nu ben. Het heeft veel van mij gevergd maar het heeft me ook enorm verrijkt. Met wat ik noem 'doorleefde levenswijsheid'. Die rijkdom om je leven voluit te beleven en de vrijheid om je eigen weg te gaan wil ik graag delen en doorgeven. In mijn praktijk begeleid ik nu dagelijks anderen om moedig hun eigenwijze pad te gaan. 

Dat doe ik via twee sporen. Enerzijds ondersteun ik volwassen die vast- of leeglopen in de mildlifeshift (30-60) naar geïnspireerd leven en werk. Anderzijds coach ik midlife-collega's om zichzelf te verwezenlijken in een bloeiende praktijk. 

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x