phone 0473 36 27 14

ONDERNEMERSCOACHING

Ben je een ondernemer (30-er, 40-er, 50-er) met een eigenwijze missie? Wil je die missie duurzaam vorm geven in een b(l)oeiende zaak/praktijk? Maar heb je het gevoel dat je uit balans bent, dat je ergens vast- of leegloopt en er alleen niet uitgeraakt? Als ervaren en betrokken collega inspireer ik je om je authentiek zelfleiderschap op te nemen. Ik leer je belangrijke zaken rond persoonlijke effectiviteit en ondernemerschap. Zodat jij in je zaak/praktijk floreert en écht jouw wereld van verschil kan maken.

Ondernemerscoaching voor changemakers in de midlife

 • Ben je een ondernemer (30-er, 40-er, 50-er) met een eigenwijze missie?
 • Wil je die missie duurzaam vorm geven in een b(l)oeiende zaak/praktijk? 
 • Maar heb je het gevoel dat uit balans bent, dat je ergens vast- of leegloopt en er alleen niet uitgeraakt?

Als ervaren en betrokken collega loop ik een tijdje met je mee. Ik help je dichter bij jezelf te komen en ondersteun je om je zelfleiderschap op te nemen. Ik bied je een inspirerend klankbord, open perspectieven en breng meer helderheid en bewustzijn: in je missie en visie, je ondernemersskills, je mindset en patronen. Je krijgt inzichten, handvaten en tools die je ondernemerschap een stevige boost geven. 

Jezelf verwezenlijken in je b(l)oeiende zaak/praktijk

De midlife is dé periode in het leven die je bewust laat stil staan bij wie je écht bent en je roeping in de wereld. De wilde, eigenwijze jij wordt wakker. De tijd van wachten op beter is voorbij. Alles is er al. Jij kan nu écht jouw verschil maken als je stopt met jezelf klein te houden en helemaal in je grootsheid en je kracht durft te staan.

Je hebt al heel wat stappen gezet en heel wat gerealiseerd maar toch stroomt het niet écht... Waar hou jij jezelf nog tegen? Je hoeft het niet alleen te doen. Laat je omringen en ondersteunen door anderen die je zijn voorgegaan en met kennis van zaken.

Als pionier en changemaker is je onderneming dé manier om je unieke talenten vorm te geven. Op een manier die helemaal bij jou past. De tijd is nu. Nu kan jij je authentiek zelfleiderschap vorm geven in een b(l)oeiende zaak/praktijk. Met een helder zicht op je eigenwijze missie en de nodige ondernemersskills maak jij jouw wereld van verschil.

'You were never meant to play the game. 
You were born to change it! '

Carla Clarissa

Voorloper en baanbreker

Van 2005 t.e.m. 2020 heb ik zelf een intens ontwikkelingspad doorlopen: persoonlijk en professioneel. Ik heb lang en veel te lang alleen geworsteld. Om als psychologe, psychotherapeute en coach gaandeweg een voltijds bloeiende praktijk uit te bouwen. Vanuit mijn eigen expertise, missie en levenspad.

Omwille van vele redenen eigen aan de 'zachte' sector en de doorgaans (te) lage tarieven zijn er (te) weinig collega's met een voltijds bloeiende praktijk, loon naar werken en een gezonde werk-privébalans. Het is een moeizaam pad geweest om hierin voor mezelf een lans te breken en jawél baanbrekend werk te verrichten. Want ook al volgde ik diverse ondernemerstrajecten, de vertaalslag naar de eigen deontologie en sector miste toch vaak.

Na jaren investeren kan ik trots zijn op de weg die ik heb afgelegd. Deze opgebouwde expertise en ervaring wil ik graag doorgeven. Zodat ook jij duurzaam (van) je missie kan leven en uitdragen in je bloeiende zaak/praktijk.


'Courage starts with showing up
and letting ourselves be seen'

Brené Brown


Coachingstraject op maat 

Een traject bestaat uit intensieve 1 op 1 begeleiding. Op basis van jouw vraag werk ik een traject op maat uit. Vanuit mijn expertise ondersteun ik je om je professionele doelen, thema's en ontwikkelgebieden helder te stellen en deze stap voor stap te realiseren.

We vertrekken altijd vanuit het hier en nu (waar sta je). Met een blik op de toekomst (waar wil je naartoe). Maar ik besteed ook aandacht aan onderliggende issues (trauma’s) en patronen die (onbewust) je ondernemerschap ondermijnen en je groei blokkeren.

Stap voor stap groei je in je ondernemerschap. Gaandeweg voel je je steviger verankerd in jezelf en in je zaak/praktijk. Je ervaart meer plezier en voldoening omdat je leert hoe je je zaak/praktijk kan laten bloeien. 

Thema’s die aan bod kunnen komen (illustratief)

 • Identiteit, visie en missie 
 • Aanbod en doelgroep
 • Relaties en communicatie
 • Financiën
 • Ondernemen en (zelf)leiderschap
 • Stress- en energiemanagement I Zelfzorg
 • Zelfwaarde (prijssetting), assertiviteit en grenzen
 • Zinvol werk en worklife balans I Oriëntatie en heroriëntatie

Wat is eigenwijze ondernemerscoaching wél en niet 

 • Vanuit mijn achtergrond ben ik een ondernemerscoach die vertrekt vanuit wie je bent als authentieke persoon en je persoonlijke levensmissie. Ik ondersteun je om die missie vorm te geven in een bloeiende, rendabele zaak/praktijk waarmee jij jouw wereld van verschil maakt. Het ontwikkelen van je potentieel en je ondersteunen in je zelfleiderschap staan hierbij centraal.
 • Ik heb een goede kennis van het ondernemerschap m.b.t. het uitbouwen van een bloeiende zaak/praktijk en de ondernemersskills die daarvoor nodig zijn. Maar ik ben geen financieel opgeleide businesscoach.
 • Ik denk mee na over inkomstenstromen, uitgaven en hoe je voor jezelf een volwaardig loon en loon naar werken genereert. Maar ik ben geen boekhouder.
 • Ik kijk graag mee hoe je jezelf authentiek zichtbaar maakt en profileert naar cliënten en verwijzers toe. Maar ik ben geen marketingspecialist, grafisch vormgever of websitebouwer. 

Voor wie 

 • Je wil met jouw zaak/praktijk écht jouw missie uitdragen en jouw verschil maken
 • Je bent bereid te investeren in jezelf, je persoonlijke en professionele groei
 • Je bent gemotiveerd om in de spiegel te kijken en in actie te komen

Wil je weten hoe zo'n trajectbegeleiding concreet verloopt?

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x